Välj en sida
Rubrik för om oss
bjorn profil 1
bjorn rosenstrom vit transp 2 rader

Artisten Björn Rosenström, född 8 augusti 1970 i staden Tynnered i Göteborg, är en svensk låtskrivare och artist.  Björn växte upp i Sävedalen i Partille utanför Göteborg. Björn har även en jur.kand.-examen från Handelshögskolan i Göteborg. Björn läste juridik 1991-1996, samtidigt var han aktivt engagerad i högskolans pubverksamhet där han snabbt blev känd för sina ironiska och humoristiska visor som han framförde på gitarr på olika fester. Han säger själv att han är den personen som gillar att studera andra, speciellt i pubmiljöer bland fulla människor, där han själv är nykter.
På de senaste skivorna och live är Det Jävla Bandet ständiga följeslagare.

BJÖRN ROSENSTRÖM

djb vit tranzp
Pär Edwardson

Pär Edwardson

Gitarr & Sång

Pär är en av stöttepelarna i Det Jävla Bandet sedan 2001. Han har även producerat flera av Björns skivor. Han har dessutom arbetat som musiker och producent med bl.a. Carola Häggkvist, Max Martin, Mattias Eklundh, Kee Marcello, Stonecake, Road Ratt, Psychotic Youth, Dance With A Stranger, Ole Edvard Antonsen, och Bjørn Nessjø. År 1993 var Pär Edwardson nominerad till Årets Producent på Zeppelingalan, för Road Ratts debutskiva.
Pär har i eget namn och på det egna bolaget Rekord Records utgivit cd:n Bodybuilding – but with centimetre?. Han har i augusti 2015 utgivit sitt andra album, PearShaped.

PETER STRANDBERG

PETER STRANDBERG

Trummor

I över 28 år har Peter jobbat inom eventindustrin som även inkluderat rollen som rytmhållare med en vinst i Melodifestivalen som största trofé. Sedan 2018 är Peter senior event manager för Lesley Cosmetics och Mary Kay.
Han är medlem i Det Jävla Bandet sedan 2018

HÅKAN SVENSSON

HÅKAN SVENSSON

Gitarr & Sång

Håkan är en gladlynt person som alltid kommer med olika upptåg. Håkan har turnerat med diverse olika artister och är även medlem i Nationalteaterns Rockorkester. Håkan har en studio tillsammans med Pär Edwardson.

JOHAN STRÖMBERG

JOHAN STRÖMBERG

Bas & Sång

Johan spelar bas och gitarr som musiker. Han är också en skicklig sångare. Han levererar fantastiska poplåtar i ett pulsslag. Johan sköter det mesta av mixningen på Apparat Studios i Göteborg. Johan är också väldigt duktig på att hitta oanade sovplatser. Sova runt en viss typ av stol är inga problem för Johan.

FREDRIK LIDIN

FREDRIK LIDIN

Gitarr, Mandolin, Ukulele, Bouzouki, Keyboard & Sång

Fredrik spelar främst stråkinstrument. El-, folk- och klassisk gitarr. Han spelar även bas, mandolin, banjo, bouzouki, slagverk och keyboard. Fredrik har ett brett utbud av stilar och ljud när han komponerar eller arrangerar. Han gillar att experimentera med att blanda akustiska instrument och elektronik för intressanta och nya ljudlandskap. Han har studerat klassisk komposition och samtida arrangemang vid Göteborgs konsthögskola. Vid universitetet utbildades han också till klassisk gitarrist.

Livebild på Björn och stor publik.
Emil Zettergren

Emil Zettergren

Backlinetekniker

Emil är en erfaren backlinetekniker som också turnerar med Thundermother och Arvingarna. Han har jobbat med många andra artister och på festivaler.
Emil  driver också Zettergrens Musikteknik.

Jonas Elmander

Jonas Elmander

Backlinetekniker

Jonas har nu turnerat med Björn några år och har under den tiden blivit en duktig Backlintekniker. Jonas jobbar vid sidan av som snickare och han kan köra våra turnéfordon timme efter timme utan paus.

 

Nicklas Arlevall

Nicklas Arlevall

Ljudtekniker & Turnéledare

Nicklas har varit Björns ljudtekniker i över tjugo år och är anställd av Björn på heltid. När vi inte spelar jobbar Nicklas med marknadsföring, bokning, logistik mm
Nicklas började som ljudtekniker när han hängde på en ungdomsgård där alla ville spela i band. Nicklas insåg att musiker inte skulle bli hans grej men förstod istället att han var duktig på att skruva på rattarna. Nicklas har hunnit med turnéer och festivaler med andra artister genom åren efter den finniga tiden på ungdomsgården.